zaterdag 20 augustus 2011

Jammie jammie


Voor vandaag had ik een workshop taart decoreren geregeld. In totaal waren we met z'n vieren. Rachel Scholte was om negen uur al bij ons om het klaar te zetten. Het kon beginnen!


De taartjes van biscuitdeeg werden gesneden, de jam en bakkersroom stonden klaar.


En smeren maar, laagje room, laagje jam en nog een laagje room. Daarna het taartje strak plamuren met botercreme. Dat helpt ook de fondant mooi plakken.


De fondant werd eerst op kleur gekneed. Vervolgens plooiloos om het taartje leggen en de rand erlangs afgesnijden. Het bleek dat ik een natuurtalent was, plooiloos was nog niet veel mensen gelukt in de eerste keer ;-).


Dan versieren maar! Vormpjes, stekers, hulpjes, pareltjes, allerlei kleuren fondant. Je kon het helemaal naar eigen inzicht doen. En waar is die van mij door geinspireerd?


Uiteindelijk was dit het resultaat van alle vier de taartjes. Een ontzettend leerzame en leuke ochtend. Een keer iets anders dan vilt/stof en ook dit werkt verslavend want de ideeen voor volgende taartjes zijn er ook al. En ja, het smaakt heerlijk!

Groetjes Margreet

8 opmerkingen:

Elly zei

Wat een prachtige taartjes zijn het geworden, ben benieuwd hoe ze gaan smaken volgende week ha ha.

jeaninebijker zei

Wauw! in één woord FANTASTISCH!! te zonde om op te eten!

Prachtig gedaan!

Groetjes, Jeanine.

Esther zei

Wauuuuw wat is hij Prachtig en wat zal hij lekker smeken, groetjes Esther.

Carla zei

Wat een geweldige taarten hebben jullie gemaakt zeg, enig resultaat!!
Liefs Carla.

~THEA~ zei

Jammie!!

Ze zien er heel goed uit!

leuk om te doen he!

Groetjes Thea ♥

Angela zei

oohhh wat leuk!!!! ook aan de taart!!!
Liefs angela

Gera zei

Mmmmmmmm, dat ziet er lekker en prachtig uit! Bijna, (let wel: bijna!) te mooi uit om op te eten!

Liefs, Gera

Anoniem zei

Super leuk zeg zijn de taartjes geworden. En nu, ......smullen maar.
Eigenlijk wel een beetje jammer om
ze op te eten. (haha)

Groetjes Ellen.